Τετάρτη, 14η Μαίου 2025  9:24 μμ
Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016 22:21

Με ποδηλατοβόλτα στο Μεσολόγγι η «Παγκόσμια Ημέρα Μητρικής Γλώσσας και Σκέψης»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Πνευματικό Κέντρο Μεσολογγίου με την συμπαράσταση της Βαλβείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης και των Ποδηλατών Μεσολογγίου, διοργανώνει την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου στις 11.00 το πρωί, Λογοτεχνική Ποδηλατική Βόλτα, προκειμένου να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Μητρικής Γλώσσας και Σκέψης.


Ξεκινώντας από το χώρο της Βαλβείου Βιβλιοθήκης (Βυρώνειο Κτήριο) οι συμμετέχοντες ποδηλάτες θα κατευθυνθούν προς την πόλη, με ενδιάμεσες στάσεις στα σπίτια Λογοτεχνών και Ποιητών που υπηρέτησαν με το έργο τους τη Μητρική μας Γλώσσα και πλούτισαν τη Σκέψη με τη γραφίδα τους.


Ο φιλόλογος και Έφορος της Βαλβείου Βιβλιοθήκης Δημήτρης Δραγγανάς με τη συμμετοχή των Ποδηλατών Μεσολογγίου, έχει αναλάβει αυτήν την πρωτοβουλία, πιστεύοντας, όπως σημειώνει σε σχετική δήλωση: «πως έχουμε υποχρέωση απέναντι στα παιδιά και απέναντι στους προγόνους μας να κρατήσουμε ψηλά τη σημαία του πολιτισμού μας και αφού η παιδεία είναι η βάση του πολιτισμού αυτού, είναι ανάγκη να την πλουτίζουμε και να την γευόμαστε.»

πηγή: http://www.agriniopress.gr

Διαβάστηκε 1804 φορές
Η Αιτωλοακαρνανία στο διαδίκτυο για ενημέρωση επι της ουσίας
west media call west media call west media call
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.