Με κατάνυξη τελέστηκε στον Αστακό και την Κανδήλα Ξηρομέρου ο πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας προς τιμήν του Αγίου Γεωργίου.
Μεγάλη γιορτή σήμερα, 23 Απριλίου, για την Ορθοδοξία, καθώς η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Ο Άγιος Γεώργιος αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές και αγαπητές μορφές της Χριστιανοσύνης και τιμάται από την Ορθόδοξη, την Καθολική, την Αγγλικανική, τη Λουθηρανική και την Αρμενική Εκκλησία.
Σε ολόκληρη την Ελλάδα πραγματοποιήθηκαν λαμπρές εκδηλώσεις προς τιμήν του, καθώς και σε πολλές περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, όπου πλήθος πιστών συμμετείχε με κατάνυξη.
Έτσι και στον Αστακό Ξηρομέρου, το απόγευμα της Τετάρτης, τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός στο πανέμορφο ξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου, με τη συμμετοχή κατοίκων και επισκεπτών που τίμησαν τη χάρη του Αγίου. Το «παρών» στην εορταστική ακολουθία έδωσε και ο δήμαρχος Ξηρομέρου, κ. Γιάννης Τριανταφυλλάκης.
Ανάλογη ήταν και η εορταστική ατμόσφαιρα στην Κανδήλα Ξηρομέρου, όπου πραγματοποιήθηκε με λαμπρότητα ο Πανηγυρικός Εσπερινός στον Αϊ-Γιώργη.
Δείτε φωτογραφίες από το ξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου στον Αστακό Ξηρομέρου (Τιμολέων Τσαμποδήμος):
Δείτε φωτογραφίες από τον Ι.Ν. του Αγίου Γεωργίου στην Κανδήλα Ξηρομέρου:
sinidisi.gr





































