Σάββατο, 18η Απριλίου 2026  12:38 μμ
Σάββατο, 18 Απριλίου 2026 14:13

“Έρχεται” ο 6ος Αγώνας City Trail Αγρινίου στις 10 Μαΐου 2026

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την Κυριακή 10 Μαΐου 2026 θα διεξαχθεί ο 6ος Αγώνας Agrinio City Trail με αγώνες 16,4 χλμ., 6 χλμ. και 1 χλμ.

Τον αγώνα διοργανώνει ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αγρινίου σε συνεργασία με τον Δήμο Αγρινίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό του πολιούχου, Αγίου Χριστοφόρου, με αφετηρία και τερματισμό την πλατεία Δημοκρατίας της πόλης του Αγρινίου.

Ωρες διεξαγωγής
09:50 1 χλμ.
10:15 16,4 χλμ.
10:30 6 χλμ.

Κόστος εγγραφής
16,4 χλμ.: 5€
6 χλμ.: 5€
1 χλμ.: Δωρεάν

Για εγγραφές πατήστε εδώ

16,4 χλμ.
Τα 16.400μ. έχουν εκκίνηση και τερματισμό την κεντρική πλατεία Δημοκρατίας της πόλης του Αγρινίου. Αρχικά και για 1.200 μέτρα περίπου κινούμαστε σε άσφαλτο και στις οδούς Μπαϊμπά, Θεοτοκοπούλου (περνάμε κοντά από την εκκλησία του νέου Αγίου Χριστοφόρου), Αγίου Χριστοφόρου, όπου περίπου πριν τη συμπλήρωση του 1ου χιλιομέτρου αρχίζουμε να ανηφορίζουμε κερδίζοντας λίγα υψομετρικά.

Λίγο μετά τη συμπλήρωση του πρώτου ασφάλτινου χιλιομέτρου μπαίνουμε για 200 μέτρα σε φαρδύ μονοπάτι που η έξοδός του οδηγεί στην παλιά εκκλησία του Αγίου Χριστοφόρου και στις παρυφές του περιαστικού δασυλλίου στο οποίο συνεχίζει η διαδρομή.

Ακολουθώντας πλέον τα σημάδια μπαίνουμε σε ανηφορικό μονοπάτι πίσω από την βρύση που σε 200 μέτρα μας βγάζει σε χωματόδρομο στον οποίο στρίβουμε δεξιά προς χαρακτηριστική σιδερένια μπάρα.

Η διαδρομή συνεχίζει αριστερά σε έντονη ανηφόρα αρχικά για λίγα μέτρα ασφάλτινη και κατόπιν σε χωματόδρομο που μας οδηγεί ψηλά πάνω από την πόλη όπου σ στο 4 χλμ. συναντάμε και τον πρώτο σταθμό.

Εδώ είναι και το ψηλότερο σημείο της διαδρομής. Μπροστά μας απλώνονται δύο περίπου χιλιόμετρα κατηφορικών μονοπατιών που μας οδηγούν σε χωματόδρομο και στο 6ο περίπου χιλιόμετρο της διαδρομής. Ανηφοροκατηφόρες μέχρι το 11o χιλιόμετρο βγάζουν στο Μοναστήρι των Αγίων Πάντων και αφού ανηφορίσουμε εκ νέου σε χωματόδρομο και στη συνέχεια σε μονοπάτι περνώντας δίπλα στον μεγάλο Σταυρό της Ιεράς Μονής, από τσιμεντόδρομο κατηφορίζουμε πλέον πάλι προς την πόλη του Αγρινίου.

Μπαίνουμε στον αστικό ιστό της πόλης στο 14ο χλμ. και δια των οδών Κόκκαλη και Διαμαντή εισερχόμαστε στο πάρκο της πόλης. Διασχίζουμε κομμάτι του πάρκου σε χωμάτινο τερέν και στο τελευταίο μέρος της διαδρομής, επί του κεντρικού εμπορικού δρόμου της πόλης (οδός Παπαστράτου), οδηγούμαστε προς τον τερματισμό.

Μήκος διαδρομής: 16.4 χλμ. (άσφαλτος 3.5 χλμ., χωματόδρομος 10 χλμ., μονοπάτι 2.9 χλμ.).

Παραλαβή πακέτου συμμετοχής
Η γραμματεία του αγώνα θα λειτουργήσει στα γραφεία του Δήμου Αγρινίου πρώην Σταθμός Τρένων (οδός Μαβίλη) το Σάββατο 9 Μαΐου 2026,17:00-20:30, και στον χώρο της αφετηρίας (επί της κεντρικής πλατείας) την Κυριακή 10 Μαΐου 2026, ημέρα του αγώνα, από την 09:00-09:45.

Χώρος φύλαξης
Σε χώρο παράπλευρα του σημείου εκκίνησης – τερματισμού, (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Αναστασιάδη 1), οι συμμετέχοντες θα μπορούν με ασφάλεια να φυλάξουν τα πράγματά τους.

Πρόγραμμα
Σάββατο 9 Μαΐου 2026
17:00 Ανοιγμα γραμματείας για παραλαβή chip και BIB Number
20:30 Κλείσιμο γραμματείας

Κυριακή 10 Μαΐου 2026

09:00 Ανοιγμα γραμματείας για παραλαβή chip και BIB Number
09:45 Κλείσιμο γραμματείας
09:50 1 χλμ.
10:15 16,4 χλμ.
10:30 6 χλμ.
12:00 Απονομές – τελετή λήξης

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 141 φορές
Η Αιτωλοακαρνανία στο διαδίκτυο για ενημέρωση επι της ουσίας
west media call west media call west media call
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.