Τρίτη, 24η Φεβρουαρίου 2026  9:47 μμ
Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2026 19:54

Θέρμο – Σταθμός Κεραιών: Διακόπτονται οι εργασίες εγκατάστασης με προσωρινή δικαστική διαταγή

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Διακοπή στις εργασίες για την εγκατάσταση σταθμού κεραιών στη Χρυσοβίτσα Θέρμου, καθώς όπως έγινε γνωστό εκδόθηκε προσωρινή διαταγή από τον πρόεδρο του Διοικητικού Εφετείου Πατρών.

Η ανάρτηση του δικηγόρου Τρύφωνα Κόλλια αναφέρει:

«Με Προσωρινή Διαταγή του Προέδρου του Διοικητικού Εφετείου Πατρών διακόπτονται οι εργασίες εγκατάστασης του Σταθμού Κεραιών σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια της Χρυσοβίτσας του Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας. Οι κάτοικοι του χωριού παρά την θετική στάση του Δήμου Θερμου δεν υπαναχώρησαν και συνεχίζουν την μάχη για την προστασία της υγείας και του ζωτικού τους χώρου! Προχωράμε!

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Θέρμου σε ανακοίνωσή του με τίτλο «Η αλήθεια απέναντι στη σκοπιμότητα και τον φόβο» ανέφερε για το ζήτημα των κεραιών:

Ο σταθμός κεραιών που βρίσκεται εγκατεστημένος στο κτήριο του ΟΤΕ εντός του Θέρμου, σε απόσταση λίγων μόλις μέτρων από το Δημοτικό Σχολείο Θέρμου, τοποθετήθηκε σε παλαιότερο χρόνο, όταν δήμαρχος δεν ήταν ο κ. Κωνσταντάρας.

Τότε, όσοι σήμερα εμφανίζονται ως δήθεν ανήσυχοι προστάτες της δημόσιας υγείας — γνωστοί εκπαιδευτικοί και πολιτικοί αντίπαλοι της δημοτικής αρχής — σιώπησαν πλήρως.
Δεν ανησύχησαν για τους κατοίκους.
Δεν ανησύχησαν για τους μαθητές.
Δεν ανησύχησαν για τους επισκέπτες του Θέρμου.

Σήμερα, οι ίδιοι άνθρωποι, με άρθρα, αναρτήσεις και τη συστηματική υποστήριξη διαδικτυακών τρολ, επιχειρούν να σπείρουν πανικό, ισχυριζόμενοι ότι η εγκατάσταση σταθμού κεραιών στη κοινότητα Χρυσοβίτσας θα οδηγήσει σε απώλειες ανθρώπινων ζωών και θα καταστήσει το χωριό μη επισκέψιμο.

Ειναι οι ίδιοι που «προειδοποιούσαν» τους πολίτες να μην φτιάξουμε σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκίνητων (ΣΦΗΟ) στο ΘΕΡΜΟ , γιατί θα «σκάσουν» και θα σκοτώσουν ανθρώπους.
Πρόκειται για συνειδητή διαστρέβλωση της πραγματικότητας.
Για αντιεπιστημονικές θεωρίες, ψεκασμένες αφηγήσεις και πρακτικές εκφοβισμού των πολιτών.

Ο μοναδικός τους στόχος είναι να πλήξουν πολιτικά τη δημοτική αρχή, αδιαφορώντας πλήρως για τις επιπτώσεις που έχει ο φόβος και η παραπληροφόρηση στην τοπική κοινωνία.

Ο Δήμος Θέρμου δεν θα παρακολουθεί σιωπηλός τη δηλητηρίαση της δημόσιας συζήτησης.
Δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να εργαλειοποιεί την αγωνία των πολιτών για μικροπολιτικά οφέλη.

Η επιστημονική αλήθεια που αποσιωπούν
Οι σταθμοί κεραιών κινητής τηλεφωνίας λειτουργούν βάσει αυστηρότατου θεσμικού πλαισίου και ελέγχονται από αρμόδιους κρατικούς φορείς. Τα όρια εκπομπής βασίζονται στις οδηγίες της Διεθνούς Επιτροπής Προστασίας από Μη Ιονίζουσες Ακτινοβολίες (ICNIRP) και στην Ελλάδα είναι ακόμη χαμηλότερα από τα διεθνή.
Σε απόσταση περίπου 200 μέτρων από κατοικίες, όπως στη Χρυσοβίτσα, τα επίπεδα ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας είναι πολύ κάτω από τα όρια ασφαλείας και δεν υφίσταται επιστημονικά τεκμηριωμένος κίνδυνος για την ανθρώπινη υγεία.

Κάλεσμα προς τους πολίτες
Καλούμε τους πολίτες του Θέρμου ,των κοινοτήτων μας και ειδικά της Χρυσοβίτσας ,να μην παρασύρονται από τον φόβο και τη συνειδητή παραπληροφόρηση.
Να εμπιστεύονται την επιστημονική γνώση, τους θεσμούς και την επίσημη ενημέρωση — όχι τις κραυγές, τις θεωρίες συνωμοσίας και τις πολιτικές σκοπιμότητες.
Η τοπική κοινωνία έχει ανάγκη από ψυχραιμία, αλήθεια και ενότητα, όχι από διχασμό και τρομοκράτηση.

Ο Δήμος Θέρμου θα συνεχίσει να στέκεται με ευθύνη, διαφάνεια και καθαρό λόγο απέναντι σε κάθε απόπειρα παραπλάνησης.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 126 φορές
Η Αιτωλοακαρνανία στο διαδίκτυο για ενημέρωση επι της ουσίας
west media call west media call west media call
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.