Με αντικείμενο τους νέους οργανισμούς λειτουργίας των νοσοκομείων συνεδρίασε την περασμένη Δευτέρα το Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας, με τους δύο διοικητές Μιχαήλ Σερασκέρη (Αγρινίου) και Ελένη Φιλιπποπούλου (Μεσολογγίου) να προβαίνουν στις εισηγήσεις τους.
Όπως πληροφορείται το agrinionews.gr, υπάρχει προφορική -όχι έγγραφη, ακόμη τουλάχιστον- ενημέρωση για την πρόθεση του Υπουργείου Υγείας για δύο διαφορετικούς οργανισμούς, παρότι πολλά διακινήθηκαν το προηγούμενο διάστημα.
Μετά και τις γενικευμένες αντιδράσεις του προηγούμενου διαστήματος, εκτιμάται ότι αυτές ελήφθησαν υπόψιν, οπότε η βάση της συζήτησης για τα νοσοκομεία Αγρινίου-Μεσολογγίου γίνεται πάνω σε ξεχωριστό οργανόγραμμα, χωρίς ενιαίες ιατρικές, νοσηλευτικές και διοικητικές υπηρεσίες.
Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. πάντως δεν έλειψαν οι διαφωνίες, με τους γιατρούς να σχολιάζουν ότι «όλα προχωρούν σε μία λογική περικοπών». Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έγινε δεκτή η εισήγηση για αύξηση κλινών, γεγονός που αποτέλεσε αιτία προστριβής.
«Πέσαμε σε τοίχο. Τα αιτήματα των ιατρών δεν εισακούστηκαν. Δε μπορεί ο οργανισμός του Νοσοκομείου να έχει ίδιες προδιαγραφές με πριν από 15 χρόνια. Έχουν αλλάξει οι συνθήκες και με βάση τα όσα αποφασιστούν τώρα θα υπάρξει και η ανάλογη δυνατότητα ανάπτυξης», σχολίασε στο agrinionews.gr ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Ιατρών και μέλος του Δ.Σ. Μάκης Αραβανής.
Σημαντικά ερωτηματικά αφορούν το μέλλον των ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. ενώ θετική σίγουρα μπορεί να χαρακτηριστεί η πρόβλεψη για αιμοδυναμικό, δύο παθολογικές και ογκολογική κλινική στο Νοσοκομείο Αγρινίου. Ωστόσο η δύναμη που προβλέπεται θα φτάνει τους 5 γιατρούς ανά κλινική, με δεδομένο δε ότι από την θεωρία -επί χάρτου- στην υλοποίηση πάντα απέχουμε δρόμο…
Σε ότι δε αφορά στις υποστηρικτικές υπηρεσίες και προσωπικό (π.χ. καθαρίστριες, φύλαξη κλπ), η πρόβλεψη που υπάρχει αφήνει «εκτός» το Νοσοκομείο, περνώντας την διαχείρισή τους σε ιδιώτες.
Σε κάθε περίπτωση, αυτό που τονίζεται από μεριάς ιατρών είναι ο νέος οργανισμός θέτει περιορισμένες δυνατότητες ανάπτυξης του Νοσοκομείου, παρότι από πλευράς τους ζητήθηκαν τα μέγιστα. Οι περισσότερες προτάσεις τους δεν υιοθετήθηκαν ενώ επιχειρήματα του τύπου «το Νοσοκομείο Αγρινίου έχει χαμηλή πληρότητα» αξιολογούνται από μεριάς τους τουλάχιστον ως… φαιδρές.
agrinionews.gr



















