Τετάρτη, 13η Αυγούστου 2025  6:27 μμ
Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2025 18:04

Ο κτηνοτρόφος που αθωώθηκε για τα βοοειδή της Λεπενούς και σήμερα ερευνάται για τις επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Γνωστή και πολύκροτη υπήρξε η υπόθεση του 2017 με τα βοοειδή της Λεπενούς που  είχε απασχολήσει την κοινή γνώμη.

Τότε ο ΟΠΕΚΕΠΕ, κατόπιν ανώνυμης καταγγελίας, διενήργησε αιφνιδιαστικό έλεγχο με πολυπληθές κλιμάκιο, σε 202 κτηνοτρόφους στην περιοχή της Λεπενούς για το ζωικό κεφάλαιο των βοοειδών και προέκυψαν  σοβαρές αποκλίσεις στο δηλωθέν ζωικό κεφάλαιο σε σχέση με αυτό που βρέθηκε.

Οι κτηνοτρόφοι αντέδρασαν και υπέβαλλαν μαζικά ενστάσεις, συγκρότησαν Επιτροπή Αγώνα και καταφέρθηκαν κατά της ΔΑΟΚ Αιτωλοακαρνανίας και του τότε Περιφερειάρχη .

Στους κτηνοτρόφους επιβλήθηκαν καταλογισμοί για τις επιδοτήσεις που έλαβαν, ενώ υπήρξε και ποινική εξέλιξη. Πέρυσι  στο Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδος έπεσε η αυλαία της δικαστικής διαμάχης των κτηνοτρόφων – παραγωγών της Λεπενούς και του ΟΠΕΚΕΠΕ και αθωώθηκαν για την κατηγορία της απάτης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο protothema.gr ανάμεσα σε εκείνους που ελέγχθηκαν στο πλαίσιο του «σκανδάλου της Λεπενούς» ήταν και ο Χρήστος Μαγειρίας, όνομα που έχει έρθει με έμφαση στο προσκήνιο αναφορικά με το ζευγάρι που ψάχνει η Αρχή για το «Ξέπλυμα» για τις επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ,

Αν και ο 50χρονος κινείται μεταξύ Καλαμπάκας και Μετσόβου, εντούτοις στην καταγγελία που περιλάμβανε 167 κτηνοτρόφους για παράνομες επιδοτήσεις υπήρχε και το δικό του όνομα, αλλά δεν αποδείχθηκε παρανομία από την πλευρά του.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 94 φορές
Η Αιτωλοακαρνανία στο διαδίκτυο για ενημέρωση επι της ουσίας
west media call west media call west media call
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία