Δευτέρα, 23η Ιουνίου 2025  11:30 μμ
Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2025 23:43

Υποχωρεί η τιμή του πετρελαίου, μετά την ιρανική επίθεση σε αμερικανική βάση στο Κατάρ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Η τιμή του πετρελαίου πέφτει σήμερα, μετά την πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν στην αμερικανική βάση Αλ Ουντέιντ, που βρίσκεται στο Κατάρ.

Γύρω στις 21.15 (ώρα Ελλάδας) η τιμή του αμερικανικού αργού WTI έπεσε στα 69,01 δολάρια το βαρέλι (-6,51%), επιστρέφοντας στο επίπεδο όπου βρισκόταν πριν ξεκινήσουν τα αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ στο Ιράν, στις 13 Ιουνίου.

Το Μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας υποχώρησε κατά 6,41%, στα 72,07 δολάρια το βαρέλι, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δέκα ημερών.

«Πρόκειται για στρατιωτικό στόχο, που βρίσκεται μακριά από αστικά κέντρα και φαίνεται ότι οι πετρελαϊκές εγκαταστάσεις δεν απειλούνται» σχολίασε ο Τζον Κίλνταφ, της Again Capital.

Σύμφωνα με τον αναλυτή, η αγορά δεν θεωρεί ότι πρόκειται για κλιμάκωση της σύγκρουσης αλλά για «ένα μέτρο που πήραν οι Ιρανοί για να σώσουν τα προσχήματα».

protothema.gr

Διαβάστηκε 82 φορές
Η Αιτωλοακαρνανία στο διαδίκτυο για ενημέρωση επι της ουσίας
west media call west media call west media call
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.