Τετάρτη, 29η Μαίου 2024  12:18 πμ
 
wm small
Κυριακή, 12 Μαϊος 2024 18:42

Εκλογές Τ.Ε.Ε.: Οι υποψήφιοι του "ΔΚΜ – ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ"

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η προεκλογική περίοδος τελειώνει. Στις 19/05/2024 οι μηχανικοί της Αιτωλοακαρνανίας καλούνται να επιλέξουν με την εκλογική διαδικασία την επόμενη διοίκηση και του τοπικού περιφερειακού τμήματος του ΤΕΕ.

Στη διαδικασία αυτή δηλώνουμε παρόντες. Έχοντας ήδη διανύσει μια λαμπρή και επιτυχημένη πορεία τα τελευταία χρόνια καταδεικνύοντας σημαντικά θέματα του κλάδου γενικοτερα αλλά και του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, η ΔΚΜ – ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία με 41 έμπειρους αλλά και νέους Μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων με κύριο σκοπό τη συνεχής βελτίωση της καθημερινότητας των συναδέλφων Μηχανικών .

Η καθημερινότητα των συναδέλφων καθώς και η προάσπιση των δικαιωμάτων τους, αλλά και η συνεχής προσπάθεια για την αναπτυξιακή πορεία της Περιφερειακή μας Ενότητας, αποτελούν για εμάς, θεμέλιες προτεραιότητες.

Το πρόγραμμά μας, επικεντρώνεται στην διευκόλυνση του συναδέλφου, μέσω της παροχής επιστημονικώς τεκμηριωμένης γνώσης και σαφώς κωδικοποιημένης νομοθεσίας. Στόχος μας, είναι η δημιουργία ενός ολιστικού τοπικού κέντρου βοήθειας (helpdesk), σκοπός του οποίου, θα είναι η διευκόλυνση της αναζήτηση και ανεύρεσης, τόσο των διοικητικών πράξεων και νομοθεσιών, όσο και των ενεργειών και δικαιολογητικών, που απαιτούνται για την υλοποίηση της παροχής υπηρεσιών μηχανικού, εκμεταλλευόμενοι το γνωστικό και εμπειρικό υπόβαθρο πεπειραμένων συνάδελφων

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ψηφιοποίηση των διοικητικών πράξεων, έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη διοίκηση, μέσω ομάδας εργασίας. Στόχος μας, είναι ο εμπλουτισμός αυτού του ψηφιακού αρχείου και η δημιουργία ευρετηρίου, ώστε ο συνάδελφος να εντοπίζει και να αντλεί, την πληροφορία που χρειάζεται, από την άνεση του εργασιακού του χώρου.

Σημαντική λογίζεται επίσης και η συμβολή των εκπαιδευτικών εκδρομών, στη διάνθιση του επιστημονικού υποβάθρου των νέων μηχανικών. Είναι όραμά μας, να καταστίσουμε συχνές και τακτές τις επισκέψεις νέων συναδέλφων, σε εργοτάξια μικρής και μεγάλης κλίμακας, στην ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, με σκοπό τόσο την ενίσχυση του συνολικού επιστημονικού υποβάθρου καθώς και της εξωστρέφειας, αλλά και με στόχο την οργανική αναβάθμιση και διασφάλιση, της ποιότητας των κατασκευών.

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, δραστηριοποιείται στη μεγαλύτερη περιφερειακή ενότητα της χώρας και φέρει υπό την αρμοδιότητά του 7 δήμους. Στόχος μας είναι, η εγκατάσταση μόνιμων συνεδριακών χώρων, τουλάχιστον στους μεγάλους δήμους (ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ, ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ, ΑΣΤΑΚΟΣ, ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ και ΒΟΝΙΤΣΑ), με σκοπό την εξυπηρέτηση των διεργασιών, των κατά τόπους, καθ' ύλην αρμόδιων, οργάνων του ΤΕΕ.   

Είναι συνολικώς παραδεκτό, ότι η υποστελέχωση των δημόσιων υπηρεσιών, αλλά και των φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης, έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ταχεία και ακέραια παραγωγή επιστημονικού έργου. Από την εμπειρία μας, είναι σαφώς αντιληπτό, ότι η πληθώρα των υπηρεσιών της περιφερειακής μας ενότητας, λειτουργούν με το ελάχιστο δυνατό προσωπικό ή εξυπηρετούνται από όμορους δήμους. Πάγια θέση του τοπικού τμήματος, είναι η προσπάθεια πίεσης προς το κεντρικό κράτος, για την ορθολογική στελέχωση των υπηρεσιών, ώστε κάθε φορέας να επιτυγχάνει την απαιτούμενη διαχειριστική και ανθρωποδυναμική επάρκεια.  

Η παρουσία του ΤΕΕ, στα δημοτικά συμβούλια αλλά και στο περιφερειακό συμβούλιο είναι για εμάς υπόθεση δύναμης. Πρότασή μας είναι, η δυναμική, ουσιαστική και θεσμοθετημένη εκπροσώπηση του τεχνικού κόσμου, σε κάθε συμβούλιο, με θεματολογία που άπτεται των αρμοδιοτήτων μας. Ώστε να επιτευχθεί αυτό, θα αιτηθούμε από όλα τα δημοτικά συμβούλια, καθώς και από το περιφερειακό συμβούλιο, να μας κοινοποιούνται τακτικώς, τα υπό συζήτηση θέματα, τα οποία στη συνέχεια θα ανατίθενται στις χωρικές επιτροπές, ώστε να προκύπτουν θέσεις και παρεμβάσεις. 

Το τεχνικό επιμελητήριο οφείλει να προηγείται των εποχών του. Τα προηγούμενα έτη, οι σαφείς, εμπεριστατωμένες και επιστημονικώς τεκμηριωμένες θέσεις του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας, αποτέλεσαν κεντρικό μοχλό πίεσης και εφαλτήριο εργαλείο εκκίνησης διεργασιών, τόσο σχετικά με την σύνδεση της Ιόνιας Οδού με το Αγρίνιο, όσο και προσφάτως, με το πόρισμα της ομάδας εργασίας, για την Εθνική Οδό Αγρινίου - Καρπενησίου. Πλέον των χωρικών και θεματικών επιτροπών, στόχος μας είναι η συγκρότηση μόνιμης επιτροπής αναζήτησης θεμάτων. Η επιτροπή ύστερα από τακτικές επαφές με φορείς και οργανισμούς, θα δύναται να παρέχει θέματα προς επιστημονική ανάλυση, τεκμηρίωση και γνωμοδότηση, με σκοπό την παροχή, της αποδεδειγμένα έως τώρα, ουσιαστικής προσφοράς στην τοπική κοινωνία. 

Είναι γνωστό πλέον σε όλους μας ότι αρκετά πράγματα τρέχουν με γοργούς ρυθμούς όπου καλουμαστε όχι απλά να τα  ακολουθήσουμε αλλά να έχουμε πρωταρχικό ρόλο βλέποντας πλέον την Ελλάδα, το Νομό Αιτωλοακαρνανίας και τον Μηχανικό του 2030. Προτεραιότητα μας για αυτό είναι η δημιουργία ενός τοπικού Helpdesk με την κωδικοποίηση και συγκέντρωση της νομοθεσίας αλλά και διοικητικών πράξεων με σκοπό την άμεση και γρήγορη πρόσβαση σε βάσεις δεδομένων που θα επιταχύνουν την καθημερινότητα του Μηχανικού από οποιαδήποτε θέση και να βρίσκεται (Δημόσιο ή Ιδιωτικό τομέα)

Επίσης θεωρούμε ότι η συμμετοχή μας σε καίρια ζητήματα του Νομού μας είναι σημαντική μιας και η μέχρι τώρα πορεία έχει δείξει ότι οι ομάδες εργασίας του τμήματος μας έχουν επιδείξει σπουδαίο έργο αλλά και λύσεις σε θέματα που κωλυσιεργουσαν για χρόνια

Η δημιουργία μόνιμης επιτροπής με σκοπό την επικοινωνία με την κοινωνία για την

διευθέτηση θεμάτων περιφερειακής και κεντρικής διοίκησης. Τα θέματα αυτά θα είναι

πιο γενικά και συνδυαστικά που θα απαιτούν την συνδυαστική δράση περισσότερων

της μιας ειδικότητας ή θα απασχολούν κοινωνικές ομάδες και για διάφορους λόγους θα

ξεφεύγουν από τις αρμοδιότητες ενός και μόνο μηχανικού.Η επιτροπή ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα επισκέπτεται τα κατά τόπους εργατικά κέντρα ή γραφεία και η παρουσία θα αναγγέλλεται ώστε πολίτες ή ομάδες πολιτών που επιθυμούν να συναντήσουν τους μηχανικούς της επιτροπής, να μπορούν να το κάνουν.

Το ψηφοδέλτιο μας αποτελείται για μεν την τοπική αντιπροσωπεία από τους εκλεκτούς συναδέλφους

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΑΓΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΑΧΕΙΜΑΣΤΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ

ΒΕΛΛΙΟΣ

ΦΩΤΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΣΠΥΡΙΔΩΝ

ΚΑΚΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΖΑΝΤΕΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ

ΦΕΛΙΣΙΑ

ΚΑΚΟΥ

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

ΜΠΑΔΑΣ

ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ

ΑΥΔΗ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΚΑΠΠΑΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΠΑΤΟΥΧΑΣ

ΒΑΛΕΝΤΙΝΗ

ΚΑΤΣΟΥΠΗ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΚΟΥΣΚΟΥΝΗΣ

ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ

ΛΥΡΟΣ

ΜΑΡΙΟΣ

ΛΥΤΡΑΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ

ΜΑΚΡΥΠΟΥΛΙΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΜΑΛΛΙΝΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΜΟΥΡΚΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΥΗ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΝΑ

ΠΑΛΙΟΥ-ΛΙΑΡΟΥ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΠΑΝΔΡΕΜΕΝΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΑ

ΣΑΚΚΟΥΛΗ

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ

ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΤΖΟΥΡΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΣΑΛΜΑΣ

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

ΣΙΑΣΟΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΣΚΑΛΙΩΤΗΣ

ΑΜΑΛΙΑ

ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΥ

ΣΤΑΜΟΣ

ΣΤΟΥΠΑΣ

ΛΑΜΠΡΟΣ

ΛΙΑΝΟΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΤΣΕΡΠΕΛΗΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΚΕΡΑΣΙΩΤΗΣ

ΣΠΥΡΙΔΩΝ

ΤΣΙΜΠΟΥΚΑΣ

ΘΕΟΦΑΝΗΣ

ΤΣΟΛΧΑΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ

ΚΥΡΙΛΗΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΨΥΛΛΙΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΚΑΝΑΤΑΣ

Και για το τοπικό πειθαρχικό συμβούλιο από τους συναδέλφους

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΚΑΡΑΤΣΑΛΟΣ

Η συμμετοχή στις εκλογικές διαδικασίες είναι πάντα το ζητούμενο . Γι αυτό καλούμε τους συναδέλφους να μας στηρίξουν στις 19/05/2024

Διαβάστηκε 234 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.