Τετάρτη, 29η Μαίου 2024  12:09 πμ
 
wm small
Σάββατο, 11 Μαϊος 2024 22:13

ΟΦΗ - Παναιτωλικός 1-2

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Με γκολ των Καρέλη και Μπουζούκη ο Παναιτωλικός υποχρέωσε τον ΟΦΗ στη μοναδική ήττα του στα play out - με 2-1 - και έκλεισε καταπληκτικά, με τέταρτη διαδοχική νίκη, την εφετινή του σεζόν.

Με το... δεξί έκλεισε ο Παναιτωλικός τη σεζόν, καθώς στο φινάλε των Play Out επικράτησε 2-1 του ΟΦΗ στην Κρήτη στο τελευταίο παιχνίδι και των δύο ομάδων για την τρέχουσα περίοδο. Ετσι τα «καναρίνια» την ολοκλήρωσαν με τέσσερις σερί νίκες.

Οι Κρητικοί είχαν τον Χριστογεώργο στο τέρμα, τους Θεοδοσουλάκη, Λουκάο, Γιαννούλη, Θοράρινσον τετράδα στην άμυνα από τα δεξιά, τους Γκαγιέγος, Γκλάζερ στον άξονα, τους Αποστολάκη, Ριέρα στα άκρα και τον Τοράλ πίσω από τον στράικερ Ισέκα.

Τα «καναρίνια» ξεκίνησαν με τον Τσάβες κάτω από τα γκολπόστ, τους Λιάβα, Μπ. Ντουάρτε, Τορεχόν στα στόπερ, τον Μαυρία δεξιό μπακ-χαφ, τον Χατζηθεοδωρίδη αριστερό, τους Πέρες, Μπουζούκη, Φ. Ντουάρτε στον άξονα και τους Ντίας, Καρέλη φορ.

«Ανοικτό» ματς, ωραίο γκολ ο Καρέλης, δοκάρι ο Ισέκα

Σέντρα στο ματς και οι δύο ομάδες απαλλαγμένες από το άγχος και με αρκετές αλλαγές ελέω της τελευταίας αγωνιστικής, θέλησαν να βάλουν την μπάλα κάτω και να το χαρούν. Και πολύ καλά έκαναν βέβαια, καθώς υπάρχει εκατέρωθεν ποιότητα και η έλλειψη σκοπιμότητας τις βοήθησε ώστε να ξεδιπλώσουν τις αρετές τους. Τα πρώτα 25 με 30 λεπτά ανήκαν στα «καναρίνια», καθώς σε αυτό το διάστημα κυκλοφορούσαν την μπάλα, έβγαζαν φάσεις και έβαζαν «δύσκολα» στην άμυνα των αντιπάλων τους. Με κινητήριο μοχλό τον Φ. Ντουάρτε, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα και μόλις στο 6' άνοιξαν το σκορ με ωραίο γυριστό του Καρέλη, ύστερα από «γέμισμα» του Πορτογάλοτ μεσοεπιθετικού. Ο Παναιτωλικός απείλησε μετά με τους Χατζηθεοδωρίδη (9'), Μπουζούκη (14'΄), επιπλέον πάτησε 2-3 φορές με αξιώσεις στα καρέ του Χριστογεώργου και έλεγχε τον ρυθμό. Κάπου εκεί ήταν που οι γηπεδούχοι έβγαλαν αντίδραση και άρχισαν να μετατρέπουν σε «ουσία» την κατοχή που διατηρούσαν. Μετά από ωραία ανάπτυξή τους «φλέρταραν» στο 33' με την ισοφάριση αλλά το πλασέ του Ισέκα αποκρούστηκε από το δεξί κάθετο δοκάρι του Τσάβες, ενώ στο 40' ο Τοράλ υποδέχθηκε όμορφα την μπάλα και πλάσαρε ωστόσο ο Αργεντινός πορτιέρε μπλόκαρε σταθερά.

Το 0-2 στα 42 δευτερόλεπτα στο δεύτερο μισό

Με το «καλημέρα» στο δεύτερο μισό, μόλις 42 δευτερόλεπτα μετά την έναρξή του, είχαμε και 2ο γκολ για τα «καναρίνια» όταν οι Τορεχόν, Χατζηθεοδωρίδης βρέθηκαν σωστά, ο τελευταίος έκανε την παράλληλη και ο Μπουζούκης που έρχονταν σαν «τρέιλερ» διπλασίασε τα τέρματά τους, ενώ ο 26χρονος μεσοεπιθετικός δεν πανηγύρισε το τέρμα του, σεβόμενος την παλαιότερη θητεία του στον ΟΦΗ.

Το 1-2 ο Αποστολάκης, το «μισό» γκολ ήταν του Τοράλ

Η αναμέτρηση όμως είχε ακόμη... πολύ δρόμο, αφού και οι δύο ομάδες συνέχισαν να παίζουν ανοικτά και χωρίς την παραμικρή σκοπιμότητα. Ο Παναιτωλικός όχι μόνο δεν «κλείστηκε» αλλά έβγαινε μπροστά, ενώ και ο ΟΦΗ βελτίωσε την εικόνα του. Σε αυτό συνέβαλε η «άνοδος» του Τοράλ που βοήθησε στην καλύτερη κυκλοφορία από πλευράς του και στο 53' ο Γκαγιέγος με σουτ απείλησε για το 1-2. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός το έκανε επίσης στο 64' και τελικά αυτό έγινε αμέσως μετά (65') με τον Αποστολάκη, ύστερα από δική του ωραία κάθετη, καθώς ο νεαρός βγήκε στην πλάτη της άμυνας των αντιπάλων του και την εκμεταλλεύτηκε.

Στα τελευταία λεπτά ο αγώνας «άνοιξε» εντελώς, καθώς υπήρχαν και εκατέρωθεν αλλαγές και ευρύτερα υπήρχε ξεκάθαρη πρόθεση από όλους να συνδυάσουν με ωραία μπάλα ένα ενδεχόμενο θετικό αποτέλεσμα. Οι Μπρούνο Ντουάρτε, Νέιρα, Ριέρα απώλεσαν, κατά χρονική σειρά, από μία καλή ευκαιρία για το 1-3 ή το 2-2 αντίστοιχα (ο πρώτος/οι άλλοι δύο), όμως το 1-2 δεν άλλαξε.

MVP: Ο Γιαννούλης. Ο 37χρονος αμυντικός έπαιξε σήμερα για τελευταία φορά στην πλούσια καριέρα του και αποθεώθηκε από όλους στο γήπεδο, Οτι και να γίνονταν στο παιχνίδι, πόσο δε από τη στιγμή που ήταν βαθμολογικά αδιάφορο, εκείνος ήταν ο μεγάλος του πρωταγωνιστής,

Στο ύψος του: Ο Φ. Ντουάρτε δημιούργησε στο πρώτο ημίχρονο πολλά προβλήματα στην άμυνα του ΟΦΗ. Ξεχώρισαν ένα κλικ και οι Πέρες, Χατζηθεοδωρίδης από τους φιλοξενούμενους, όπως και οι Γκαγιέγος, Τοράλ, Αποστολάκης από τους γηπεδούχους.

Η γκάφα: Στο 65' οι Λουκάο, Μπάκιτς βρέθηκαν σε θέση βολής μέσα στα καρέ του Τσάβες, όμως μπερδεύτηκαν και τελικά δεν έβγαλαν φάση, καθώς συγκρούστηκαν μεταξύ τους.

Το «στραγάλι»: Ηταν τέτοια η φύση του αγώνα, όπου ο ρέφερι, οι βοηθοί του και εν γένει ο παράγοντας διαιτησία πέρασαν απαρατήρητοι.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Ηταν ένα όμορφο ματς και οι δύο ομάδες έκλεισαν με ωραία εμφάνιση τη σεζόν. Χωρίς σκοπιμότητες και άγχος, θέλησαν και σε μεγάλο βαθμό το πέτυχαν, να παράξουν ποδόσφαιρο. Ο Παναιτωλικός εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες του, βρήκε μεταξύ άλλων ένα εντυπωσιακό γκολ με τον Καρέλη και έτσι πήρε τη νίκη.

gazzetta.gr

Διαβάστηκε 235 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 11 Μαϊος 2024 23:43
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.