Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 28 Φεβρουαρίου έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Μεσολογγίου, με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων από την τραγωδία στα Τέμπη που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους.
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν πολίτες, εργαζόμενοι και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα συλλογικοτήτων και σωματείων, ζητώντας δικαιοσύνη και απόδοση ευθυνών για το σιδηροδρομικό δυστύχημα. Οι συγκεντρωμένοι τόνισαν ότι η μνήμη των θυμάτων παραμένει ζωντανή και ότι η κοινωνία συνεχίζει να απαιτεί ασφαλείς μεταφορές και ουσιαστικά μέτρα προστασίας της ανθρώπινης ζωής.
Νωρίτερα το πρωί είχε προηγηθεί και άλλη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Μεσολογγίου από εργατικά σωματεία και φορείς, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που πραγματοποιήθηκαν σε πολλές πόλεις της χώρας για την επέτειο των τριών ετών από το δυστύχημα.
Οι δύο συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε ήρεμο κλίμα, με τη συμμετοχή πολιτών που θέλησαν να στείλουν το μήνυμα ότι «η μνήμη δεν σβήνει και η δικαιοσύνη παραμένει ζητούμενο».



