Η Παρασκευή Συγγούνα από το Παναιτώλιο Αγρίνιου που φοιτά με πλήρη υποτροφία στο Harvard έχει αφιερωθεί με ζήλο και συνέπεια στις σπουδές της αλλά δεν ξεχνά τους εκπαιδευτικούς της.
Η γνωστή καθηγήτρια της γαλλικής γλώσσας Χαρά Πολίτη έκανε γνωστό ότι η φοιτήτρια που υπήρξε μαθήτριά της και βραβεύτηκε για την επίδοσή της από τι Γαλλικό Ινστιτούτο , της έστειλε αναμνηστικά από το ακαδημαϊκό ίδρυμα και η ίδια δεν έκυψε τη συγκίνηση και την περηφάνεια της.
Με την πράξη της η Παρασκευή Συγγούνα αποδεικνύει ότι η Παιδεία που λαμβάνει κάποιος δεν αφορά μόνο το μορφωτικό επίπεδο αλλά συνδέεται άμεσα με το χαρακτήρα και τη γενικότερη στάση ζωής του.
Η συγκινητική ανάρτηση της καθηγήτριας Γαλλικών Χαράς Πολίτη:
Η αγαπημένη μου μαθήτρια Παρασκευή Σιγγούνα, που βραβεύτηκε από το Γαλλικό Ινστιτούτο το έτος 2023 για την επιτυχία της στο Sorbonne B2 με Très Bien, συνεχίζει να μας κάνει υπερήφανους με κάθε της βήμα.
Με υποτροφία στο Harvard, μου χάρισε μια κούπα με το όνομα του Πανεπιστημίου και τον αστακό μπρελόκ, χιουμοριστική μασκότ του πανεπιστημίου. Το επίσημο σύνθημα ειναι “Veritas”, – που είναι η αναζήτηση της αλήθειας. Ένα μήνυμα που εκφράζει την ουσία της γνώσης και της παιδείας.
Θερμά συγχαρητήρια όχι μόνο στην ίδια, αλλά και στους εκλεκτούς γονείς της καθώς επίσης και σε όλους τους καθηγητές που είχαν την τύχη να την διδάξουν και να συμβάλουν στην πορεία της.
Η επιτυχία της μας θυμίζει κάτι πολύ σημαντικό: όποιος δουλεύει με συνέπεια, ήθος και πίστη για να χτίσει το μέλλον του, μπορεί να φτάσει όσο ψηλά θέλει.
Νιώθω βαθιά συγκίνηση και μεγάλη υπερηφάνεια. Μπράβο σου, Παρασκεή – να συνεχίσεις να κατακτάς την αλήθεια και να υλοποιείς τα όνειρα σου!!!
sinidisi.gr



