Ανακοίνωση σχετικά με τη διαδικασία ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής στο διαγωνισμό εισαγωγής ιδιωτών στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας με το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων εξέδωσαν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία. Η διαδικασία θα γίνεται μέσω gov.gr.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από τον επερχόμενο διαγωνισμό του 2026 και εφεξής, οι υποψήφιοι θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (ΕΨΠ – gov.gr).
Οι υποψήφιοι θα πρέπει προηγουμένως:
α) να διαθέτουν Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ),
β) να διαθέτουν διαπιστευτήρια της ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης (ΓΓΠΣΨΔ) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (κωδικούς taxisnet),
γ) να έχουν επικαιροποιήσει/επαληθεύσει τα στοιχεία επικοινωνίας (αριθμός κινητού τηλεφώνου και e-mail) μέσω του Εθνικού Μητρώου Επικοινωνίας (ΕΜΕπ.) και
δ) να τους έχει χορηγηθεί από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ο μοναδικός κωδικός εξεταζομένου υποψηφίου στις πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Αναλυτικές πληροφορίες για τη διαδικασία θα δοθούν με τη σχετική προκήρυξη, η οποία αναμένεται να εκδοθεί στις αρχές του 2026.
agriniovoice.gr
                

