Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2025 23:53

Αμφιλοχία: Η κινητοποίηση ενάντια στις βιομηχανικές ΑΠΕ και το mega φωτοβολταϊκό

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας ενάντια στα σχέδια εγκατάστασης φωτοβολταϊκών και νέων ανεμογεννητριών πραγματοποιούν σήμερα 16/7 φορείς και πολίτες στην πλατεία Αμφιλοχίας.

Αφορμή για την κινητοποίηση είναι οι εξελίξεις αναφορικά με τη δημιουργία mega φωτοβολταϊκού πάρκου εγκατεστημένης ισχύος 320 MW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 300 MW στη θέση «Τσάκαλος» της εταιρείας Alliance Energy, στο Δήμο Αμφιλοχίας.

Ξεκινά λίγο μετά τις 20:00 και την οργάνωση έχει αναλάβει η Επιτροπή Πολιτών και Φορέων Δήμου Αμφιλοχίας για τις ΒΑΠΕ.

Την στήριξη τους στην κινητοποίηση έχει ανακοινώσει ο Δήμος Αμφιλοχίας, κόμματα και φορείς.

Τα αιτήματα της Επιτροπής:

  • Να πάρει η κυβέρνηση πίσω όλα τα σχέδια που έχει για την Αιτωλ/νία. Όχι στην υποβάθμιση του νομού.
  • Να μην εκδίδει αποφάσεις η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των δήμων και των τοπικών φορέων.
  • Το Δασαρχείο Αμφιλοχίας να μην γνωμοδοτεί θετικά χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του δήμου και των τοπικών συμβουλίων
  • Να μην πραγματοποιηθεί καμία ανάπτυξη πλωτών φωτοβολταϊκών στον Αμβρακικό Κόλποκαι νέων ανεμογεννητριών στον ορεινό όγκο του Δήμου Αμφιλοχίας.
  • Να μην παραδοθούν τα βουνά, οι παραλίες και το φυσικό περιβάλλοντης περιοχής μας στους επιχειρηματικούς ομίλους.
  • Προσφυγή του Δήμου Αμφιλοχίας στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για την απόρριψη των περιβαλλοντικά αδειοδοτημένων βιομηχανικών σταθμών ΑΠΕ (φωτοβολταϊκοί σταθμοί στην θέση «Πλατός» και αιολικοί σταθμοί κατηγορίας Β’ σε διάφορες θέσεις).
  • Ο δήμος Αμφιλοχίας να καλύψει τη δαπάνη για τη σύνταξη τεκμηριωμένων ενστάσεων πολιτών(έντυπο Δ11) από εξειδικευμένο δικηγορικό γραφείο, στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης της ΜΠΕ για αιολικό σταθμό στις θέσεις «Μνήματα – Στρογγυλοβούνι» ,δίπλα στους οικισμούς Αμπελάκι, Αριάδα, Γιαννόπουλοι, Άγιοι Θεόδωροι, που η διαβούλευση λήγει στις 24/07.
  • Ολιστική προστασία του περιβάλλοντος και του φυσικού πλούτουτης περιοχής.
  • Φθηνό ρεύμα για τα λαϊκά νοικοκυριά, τους μικρούς επαγγελματίες και τους αγρότες, καμία διακοπή ρεύματος σε νοικοκυριό.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 132 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2025 00:08
Η Αιτωλοακαρνανία στο διαδίκτυο για ενημέρωση επι της ουσίας
west media call west media call west media call
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.