Ο γλύπτης Ευάγγελος Τύμπας ευχαριστεί όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της ατομικής του Έκθεσης Γλυπτικής με τίτλο «Ελλήνων αίμα», η οποία φιλοξενήθηκε στο Ιστορικό Μουσείο – Κέντρο Λόγου και Τέχνης «Διέξοδος» στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου.
Η ανακοίνωση:
Με βαθιά συγκίνηση και ευγνωμοσύνη, απευθύνω δημόσια τις θερμές μου ευχαριστίες σε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της ατομικής μου Έκθεσης Γλυπτικής με τίτλο «Ελλήνων αίμα», η οποία φιλοξενήθηκε στο Ιστορικό Μουσείο – Κέντρο Λόγου και Τέχνης «Διέξοδος» στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου.
Η έκθεση αποτέλεσε την εναρκτήρια εκδήλωση των φετινών Εορτών Εξόδου, τιμώντας την 199η επέτειο των Ελευθέρων Πολιορκημένων. Πλήθος επισκεπτών από όλη την Ελλάδα —Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Χαλκιδική, Χίος, Γιάννενα, Ναύπακτος, Πάτρα, Τρίπολη, Σπάρτη, Λάρισα, Κομοτηνή, Κιλκίς, Σέρρες, Ρόδος και άλλες περιοχές— αλλά και από το εξωτερικό —Αυστραλία, Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία— κατέφθασαν στην Ιερά Πόλη κατά τη διάρκεια των Εορτών Εξόδου. Με σεμνότητα και σεβασμό, επισκέφθηκαν την έκθεση ως ταπεινοί προσκυνητές της ιστορικής μνήμης, για να γνωρίσουν από κοντά τα έργα μου, τα οποία είναι αφιερωμένα στους ήρωες της Εξόδου του 1826. Ευχαριστώ από καρδιάς τον ιδρυτή της «Διεξόδου» και αγαπητό φίλο, κ. Νικόλαο Κορδόση, για την τιμητική πρόσκληση και την άψογη συνεργασία.
Η φιλοξενία και η στήριξή του αποτέλεσαν καταλυτικό παράγοντα για την επιτυχία αυτής της έκθεσης. Θα ήθελα, επίσης, να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στον Δήμαρχο της Ιεράς Πόλεως, κ. Σπυρίδωνα Διαμαντόπουλο, και γενικότερα στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου για τη θερμή αγκαλιά με την οποία αγκάλιασαν τα έργα μου. Θερμές ευχαριστίες οφείλω για την παρουσία τους στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνό, στον Δήμαρχο Αγρινίου κ. Γεώργιο Παπαναστασίου, στον Δήμαρχο Θέρμου κ. Σπυρίδωνα Κωνσταντάρα, στον Δήμαρχο Ξηρομέρου κ. Ιωάννη Τριανταφυλλάκη, στον Υπουργό Εργασίας κ. Κώστα Καραγκούνη, στον Πρόεδρο των Σπαρτιατών κ. Βασίλειο Στίγκα, στους Βουλευτές κ. Μίλτο Ζαμπάρα, κ. Σπυρίδωνα Τσιρώνη, κ. Νικόλαο Παπαδόπουλο, κ. Θανάση Παπαθανάση, καθώς και στον αγαπητό μου φίλο και γνωστό ηθοποιό κ. Πέτρο Ξεκούκη, στην Πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ και δημοσιογράφο κ. Μαρία Αντωνιάδου, στον κ. Γεώργιο Καλλιακμάνη, Επίτιμο Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, στον στιχουργό και συγγραφέα κ. Γιώργο Κλεφτογιώργο, στην πρώην βουλευτή και αρχιτέκτονα κ. Άννα Φιλίνη, καθώς και σε όλους τους πολιτειακούς παράγοντες, συλλόγους της περιοχής και της χώρας μας, που με τίμησαν με την παρουσία τους. Ιδιαίτερα συγκινημένος αισθάνομαι για την επίσκεψη δεκάδων σχολικών μονάδων από όλη την Ελλάδα.
Ευχαριστώ θερμά τους Διευθυντές, Καθηγητές και Δασκάλους που συνόδευσαν μαθητές και μαθήτριες στην έκθεση, δίνοντάς τους την ευκαιρία για μια πρώτη γνωριμία με την τέχνη και την ιστορική μας μνήμη. Τέλος, ευχαριστώ για την προβολή της έκθεσης «Ελλήνων αίμα» τους τηλεοπτικούς σταθμούς ΕΡΤ3 (εκπομπή «Περίμετρος»), ΣΚΑΪ, ΙΟΝΙΑ TV, ΑΧΕΛΩΟΣ TV, τους τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, τα ειδησεογραφικά sites και τις εφημερίδες, καθώς και τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Ακόμα και μέρες μετά τη λήξη της έκθεσης, συνεχίζω να λαμβάνω μηνύματα και τηλεφωνήματα από επισκέπτες κάθε ηλικίας. Η αγάπη και η ανταπόκρισή σας με συγκινούν βαθιά. Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς.
Χρέος όλων μας είναι η διατήρηση της ιστορικής μνήμης, για να έχει μέλλον αυτός ο τόπος.
Η Τέχνη δεν είναι ξένη προς την Ιστορία. Και στην Τέχνη υπάρχουν όρια, και όταν αυτά παραβιάζονται, οδηγούμαστε στο σκοτάδι.
Με εκτίμηση,
Ευάγγελος Τύμπας
Γλύπτη
agrinionews.gr