Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 24 Μαϊος 2025 14:06

Αγρίνιο - Άγιος Κωνσταντίνος: Στο χθεσινό πανηγύρι, τα μηχανήματα που μετράνε ντεσιμπέλ ήταν χαλασμένα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στο Αγρίνιο και πιο συγκεκριμένα στον Άγιο Κωνσταντίνο, στο χθεσινό πανηγύρι, τα μηχανήματα που μετράνε τα ντεσιμπέλ ήταν χαλασμένα.

Δεν εξηγείται αλλιώς, πρέπει να είχαν ξεμείνει οι... Αρχές(;) στο Αγρίνιο από μηχανήματα που μετράνε ντεσιμπέλ ή να είχαν χαλάσει όλα μαζί, για το χθεσινό πανηγύρι στον Άγιο Κωνσταντίνο που χάλασε(κυριολεκτικά) κόσμο!

Δεν μπορεί να κουφάθηκαν όλοι οι υπεύθυνοι μαζί.

Αφού ήταν προφανές ότι κατά διαστήματα κάποιο περιπολικό περνούσε, μετά από φρικτά παράπονα από κατοίκους από όλες τις πλευρές τις πόλης κι όχι μόνο του Αγίου Κωνσταντίνου- η ένταση ήταν αντάξια συναυλίας των Metallica!

Ο ήχος κατέβαινε για μερικά λεπτά, όλοι μαζί κοροϊδεύονταν μεταξύ τους...και το γλέντι συνεχιζόταν.

Και να τα ουρλιαχτά  και να οι βρυχηθμοί σε μια γλώσσα που απλά έπιανες να λέει συνεχώς "ωρέ"!

Εμείς, για παράδειγμα, αυτά τα ακούγαμε, από την... Αερογέφυρα! Βάλτε την απόσταση από τον Άγιο Κωνσταντίνο και καταλάβετε τι τράβηξαν στην Ηρώων Πολυτεχνείου!

Βέβαια, θα πουν κάποιοι τα γνωστά "έλα μωρέ, ένα βράδυ είναι" ή "έλα μωρέ, άσε τον κόσμο να διασκεδάζει" και άλλα τέτοια δείγματα του ελληνικού ψυχισμού. 

Ας αφήσουμε ότι δεν είναι τελικά ένα βράδυ αλλά το καλοκαίρι είναι πολλά τα βράδια.

Μια ένας παντρεύεται στον οικισμό του, μια ο άλλος έχει φεστιβάλ, όλο και κάποιο event θα σε αναγκάσει να ανεχτείς τις προτιμήσεις του άλλου...

Το ερώτημα είναι αν πρέπει να αντιλαλούν οι γειτονιές σε μια ολόκληρη πόλη μέχρι το πρωί επειδή κάποιος έχει το ελεύθερο να το κάνει και δεν υπάρχει κάποιος να τον επαναφέρει στο κοινωνικό συμβόλαιο που έχουμε όλοι υπογράψει για να ζούμε μαζί.

Ας αφήσουμε επίσης αυτό καθαυτό που ακουγόταν που είναι προσβολή για τα αυτιά μας και για όποιον το αποκαλεί "μουσική".

Αυτό είναι θέμα γούστου και σε τελική ανάλυση αφού πήγε 2.500 κόσμος να ακούσει αυτές τις "παραδοσιακές" και "λαϊκές"...μελωδίες, εμάς δεν μας πέφτει λόγος.

Σε τελική ανάλυση, όλοι ξέρουμε ότι η μουσική που ακούει ο κάθε λαός είναι ο καθρέφτης του πολιτισμού του κι εμείς από πολιτισμό έχουμε και περίσσευμα, φαίνεται αυτό σε όλα τα επίπεδα!

Το ερώτημα είναι αν πρόκειται για κανονική κοινωνία όλο αυτό. Αν πρέπει μια πόλη μέχρι τοις 5(!) το πρωί να ακούει τα σεκλέτια του καθενός και τα γλέντια του.

Έστω κι ένας άνθρωπος να αγχώθηκε χθες βράδυ, έστω κι ένας να έπρεπε να πάει για δουλειά και να μην κοιμήθηκε καθόλου, οι Αρχές(;) έπρεπε να είναι υπόλογες.

Αλλά τι λέμε τώρα, ε;

Εδώ χθες το απόγευμα, καθώς υπήρχε και το μπάσκετ στην τηλεόραση, δεν κυκλοφορούσε τίποτε και ξαφνικά στο πανηγύρι έγινε sold out!

Είπαμε, αυτή η στάνη αυτό το τυρί βγάζει.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 195 φορές
Η Αιτωλοακαρνανία στο διαδίκτυο για ενημέρωση επι της ουσίας
west media call west media call west media call
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.